You are currently viewing Ревю на „Кралска клетка“ от Виктория Айвярд

Ревю на „Кралска клетка“ от Виктория Айвярд

Книга: Кралска клетка

Автор: Виктория Айвярд

Поредица: Алената кралица книга 3

Страници: 640

Издателство: Сиела

Кралска клетка

В спиращата дъха
третa част на бестселъровата поредица „Алена кралица“ лоялността и верността са
поставени под въпрос от всички страни. А когато искрата на Мълниеносното момиче
изчезва, кой ще освети пътя на съпротивата? Мер Бароу, безсилна без своята
мълния, е затворница, измъчвана от фаталните си грешки. Тя живее като кукла на
конци и е изцяло в ръцете на момчето, което някога обичаше. Мейвън Калоре вече
е крал, но продължава да плете опасна мрежа от коварства, за да държи и
държавата, и затворницата си под свой контрол. Докато Мер понася тегобата на
изолацията в двореца, нейното сборище на новокръвни и Червени се разраства и
усъвършенства, подготвяйки се за война, а Кал – принц изгнаник и друг
претендент за сърцето на Мер – няма да спре пред нищо, докато не си я върне
обратно. Когато кръв се обръща срещу кръвта и огън – срещу огъня, ще остане ли
изобщо някой да потуши пожара?

Кралска клетка за Мер

Краят на втората книга беше абсолютно неочакван. Мер е пленена. Мейвън е измислил извратен начин да я контролира. Мер е под непрестанно наблюдение, а силите ѝ са подтиснати от безмълвния камък. За пореден път е превърната в кукла на конци. Пред обществото тя е представена като бегълка от Червената гвардия, открила истината за жестокостта на бунтовниците. Но след всяка публична изява, тя е затваряна отново в покоите си, нейният затвор. 

Лишена от своите мълнии бягството е невъзможно…

Бунтовниците продължават своята война. Оказва се, че действието на Гвардията е много по-мащабно отколкото са си мислили Сребърните. Бунтовниците са се сдобили със силни съюзници и са твърдо решени да съборят Сребърните от власт.

Много от Червените са озлобени от пропагандната ролята, която Мер играе в полза на Мейвън. Но Новокръвните са ѝ верни и са наясно, че тя няма избор. Заедно с Кал те ще се опитат да спасят Мълниеносното момиче от лапите на Мейвън, но задачата изглежда невъзможна. Единственият им шанс е да проникнат в Двореца на Мейвън, центъра на властта на Сребърните.

Войната между Сребърни и Червени е неизбежна. 

В тази част на поредицата отново имаше доста обрати. Мер се сдоби с доста неочаквани съюзници по време на престоя си в Двореца. Под закрилата на Императора, тя използва времето си там за да опознае по-добре Мейвън. Зад жестоката маска, която носи той все още за нея е уплашеното момче, за което го мислеше. Пред нея Мейвън е различен, откровен. Той я обича. Готов е да я държи в плен до края на живота ѝ, ако по този начин ще успее да я задържи до себе си. Доста противоречив характер е Мейвън. Хем ти се иска да го мразиш, хем истините разкрити за него събуждат единствено съжаление и симпатия.

От другата страна е Тиберий. Много ми е симпатичен с неговата странна миловидност. Да се чуди човек как е оцелял в това гнездо на оси. Единственото нещо, за което проявява силен характер е Мер. Толкова много ми се искаше да се наредят нещата между тях и тази любов да разцъфне, но както вече сигурно знаете, ако сте чели предишните книги, пропастта между тях е голяма. Той е Сребърен, а тя Червена. Мер е лицето на Бунтовническото движение, а той е желаният Император.

Краят на книгата „Кралска клетка“ естествено беше брутален, с главно Б. Абсолютно и безкомпромисно Виктория Айвярд ме отнесе като бясно торнадо. 

Да поредицата до тук ми хареса. Да това няма да ми е последната творба на авторката. И ДА препоръчвам Ви я.

Още книги от поредицата:

Стъкленият меч

Алена кралица

Издателство: Сиела

Вашият коментар

Тодора Даскалова

Здравейте, казвам се Тодора, но вече известна като Дочка или Дочето. Имам две прекрасни дракончета вкъщи ( момчета на 5 и 7 години), които се старая да възпитам в любов към книгите. Като малка доста тарикатствах, когато имах задължителна литература от училище и сега се старая да се поправя. Обичам да чета фентъзи, сладките завършеци не са моето “нещо”. В една книга обичам да присъстват битки, интриги и изненади, които те разтърсват из основи. Ако ме хване параноя, че всички герои са предатели значи оценката ми ще бъде 5 звезди. В обобщение обичам да чета и, ако някой ден намеря начин това да ми е единственото занимание и да ми плащат затова :D значи съм попаднала в рая.