You are currently viewing Ревю на “Любов в стихове” от Колийн Хувър

Ревю на “Любов в стихове” от Колийн Хувър

Книга: Любов в стихове

Автор: Колийн Хувър

Издателство: Ибис

Страници: 248

Любов в стихове

Красива романтична история за забранената любов.

Двама души, предопределени един за друг, ще трябва да се преборят с препятствията, които съдбата изправя пред тях.

След неочакваната смърт на баща ѝ осемдесетгодишната Лейкън Коен е принудена да бъде опора на майка си и по-малкия си брат. Външно тя изглежда силна и твърда, но вътрешно губи надежда.

Тогава в живота ѝ се появява двайсет и една годишният Уил Купър, новият им съсед, с интригуваща страст към слам поезията и невероятно чувство за хумор. Още в самото начало на тяхното запознанство между двамата се поражда силна емоционална връзка, която дава нови сили на младото момиче.

Но скоро след това двамата са разтърсени от изненадващо разкритие, което ги принуждава да сложат край на любовта си. Ежедневните им отношения стават невъзможно болезнени, докато се борят да намерят баланса между чувствата, които ги теглят един към друг, и обстоятелствата, които ги разделят.

“Любов в стихове” е моята първа книга от авторката Колийн Хувър. Вероятно никога нямаше да я прочета, ако не бях член на Бургаският клуб, който я избра за книга за месеца. Трябва да Ви споделя, че книгите на Хувър определено се четат лесно и бих ги определила като леко четиво.

Лейкън

Историята е за едно момиче, което твърде младо се сблъсква със смъртта. Животът на Лейкън е преобърнат след внезапната смърт на баща ѝ. Тя трябва да бъде опора за разбитото си семейство. Майка ѝ е съсипана след загубата, а малкото ѝ братче се нуждае от “най-добър” приятел. Лейкън се опитва да запълни празнотата и да бъде силна. 

Поради финансови причини, семейството е принудено да се премести в напълно непознат град и да започне живота си отначало. Така Лейкън среща Уил Купър. Още от първата им среща те усещат силно привличане и не след дълго желанието да се опознаят надделява.

Естествено “много хубаво не е на хубаво” и тяхната любов се оказва невъзможна. Не бих искала да Ви разваля изненадата и няма да споделя защо. Но мога да Ви спомена, че животът на Лейкън става още по-тежък и тийнейджърката е изправена пред още по-ужасно предизвикателство. Освен с разбитото си сърце тя трябва да живее и с истината разкрита за майка ѝ.

Уил

Ако трябва да бъда честна, образът на Уил ми беше много нереален. Може би, се дължи на книгите, които досега съм чела, но си мислех, че той ще се окаже сериен убиец или лъжец. Още от началото ми беше прекалено “хубав” за да е  истински. Представен е като абсолютният джентълмен и галантен “принц”. Но за любителите на романтичните истории бих казала, че героят ще Ви допадне от първите страници и ще се влюбите в Уил Купър.

За “Любов в стихове”

“Любов в стихове” е едно разтоварващо четиво. Страниците вървят неусетно. Единственото, което може би мога да спомена, като отрицателно е, че сюжетът ми беше много предвидим. Нямаше изненадващи моменти и за мен беше типичният “американски” роман. Това, което ме разстрои от сюжета беше сцената с розовият балон и смятам, че това беше най-доброто от цялата книга. Въпреки всичко не смятам, че това ще ми е последната книга от Колийн Хувър.  

Издателство: Ибис

Вашият коментар

Тодора Даскалова

Здравейте, казвам се Тодора, но вече известна като Дочка или Дочето. Имам две прекрасни дракончета вкъщи ( момчета на 5 и 7 години), които се старая да възпитам в любов към книгите. Като малка доста тарикатствах, когато имах задължителна литература от училище и сега се старая да се поправя. Обичам да чета фентъзи, сладките завършеци не са моето “нещо”. В една книга обичам да присъстват битки, интриги и изненади, които те разтърсват из основи. Ако ме хване параноя, че всички герои са предатели значи оценката ми ще бъде 5 звезди. В обобщение обичам да чета и, ако някой ден намеря начин това да ми е единственото занимание и да ми плащат затова :D значи съм попаднала в рая.