You are currently viewing Препоръки за Панаира на книгата 2023

Препоръки за Панаира на книгата 2023

Знаем колко дълго чакате да посетите вълшебните шатри на Панаира на книгата 2023. Подбрали сме Ви няколко заглавия, които си заслужават да потърсите.

Издателство ЕМас Шатра № 1

Поредицата на Мара РъдърфордКорона от корал и перли

“Корона от корал и перли” е приказна история, която преплита най-силната любов, която само две сестри могат да изпитат, вярност към семейството и дълбоко заложени вярвания и легенди, които определят живота на цял един народ.

Светът, който изгражда авторката е със загатната магия. На фокус са две кралства Вариния и Илара.

Вариния е морско кралство. Над народа тегне вековно споразумение с Илара, което ги задължава, като наказание за отдавна изгубена принцеса, да изпращат по една девойка на поколение. Момичето трябва да бъде без никакви външни недостатъци, защото е обещана за съпруга на принца на Илара.

Издателство Ентусиаст Шатра № 5

“Домът на Холоу” от Кристъл Съдърланд

Мрачна и заплетена съвременна приказка, в която три сестри разбират, че не са точно това, което изглеждат, и наистина можеш да се сблъскаш със злото в тъмнината на нощта.

Айрис Холоу и сестрите ѝ Виви и Грей несъмнено са странни. Когато били деца, им се случило нещо, което не могат да си спомнят, но оставило всяка от тях с белег във формата на полумесец в основата на гърлото. А после започнали да се променят. Първо, черните им коси станали бели. След това сините им очи бавно се изменили в черни. Имали нестихващ апетит, но никога не напълнявали. Хората започнали да ги смятат за обезпокоително опияняващи, непоносимо красиви и необяснимо опасни.

Сега, десет години по-късно, седемнайсетгодишната Айрис прави всичко възможно да се впише и да се отърси от тази странност, но когато Грей изчезва, оставяйки след себе си тайнствени улики, тя разбира точно колко необичаен може да бъде животът. Двете с Виви тръгват по трохичките, които Грей им е подхвърлила, но осъзнават, че единственият начин да я открият, е да разгадаят мистерията на това, което са преживели като малки.

Колкото по-близо до истината стигат, толкова по-добре разбират, че отговорът е зловещ и опасен и че Грей през цялото време е пазила ужасяваща тайна.

Издателство Сиела Шатра № 17

Кралството на прокълнатите Кери Манискалко

Действието се развива в Сицилия, Италия. Семейството на главната героиня е принудено да се крие от простосмъртните за да избегне гоненията на църквата. Вещиците в града живеят нормален живот и никога не практикуват магия пред човеците. Емилия и Виктория са отгледани от баба си с историите за Прокълнатите принцове на Ада. От малки са възпитавани да се пазят от демоните и всяка година участват в ритуал за защита срещу тях. На вратовете си носят амулети, които им е забранено да свалят и да събират, защото тогава вратите на Ада ще се отворят и принцовете ще са на свобода. Докато един ден Емилия не открива Виктория, убита и с извадено сърце.

“Искронишка” от Алекс Астър

Остров Искронишка се появява на всеки сто години, за да се превърне в арена на смъртоносна игра между владетелите на шест кралства. Сега, петстотин години след като някой е обрекъл народите им на вековни нещастия, им е даден един последен шанс да се впуснат в надпревара на живот и смърт, за да развалят тегнещите над кралствата проклятия. Шестимата пазят ревностно своите тайни. Времето им да се справят с надвисналата опасност, свършва. За да спасят народите си, един от владетелите трябва да умре.

Младата Айсла Краун е владетелката на Волнестрия – царство на презирани изкусителки, прокълнати да убиват възлюбените си. Единствената възможност да се сложи край на страданието им, ще дойде с победата на владетелката им в игрите. Но за да възтържествува, Айсла е принудена да лъже, мами и предава най-доверените си хора. А любовта в очите на друг владетел прави нещата още по-сложни.

Алекс Астър е автор на YA романи, а детските ѝ книги са многократно награждавани. Алекс завършва с пълно отличие Университета в Пенсилвания, където следва творческо писане. Открийте повече за нея в TikTok и Instagram @alexaster

Мигновен бестселър, достигнал #1 в класациите, който скроро ще се пръвърне във филм!

#BookTok феномена и награждавана авторка Алекс Астър поднася на читателите майсторски написан и абсолютно завладяващ YA фентъзи роман.

Идателство Ибис Шатра № 18

Поредицата “Тези лъжливи клетви” от Лекси Райън

Историята, която ни представя Лекси Райън е за едно момиче, което е принудено да отгледа и предпази своята малка сестра. Светът, където те живеят е разделен на богати и бедни, които изплащат своите дългове с труд или като продават тялото си. Ако сключиш лоша сделка или задлъжнееш, то за живота ти се сключва договор който те превръща в законен роб. Когато майката на Абриела и Джас изчезва и ги оставя на своя брат, момичетата остават под властта на своята леля, която всяка година намира начин да увеличи дълга им. Принудена от обстоятелствата Абриела се превръща в умела крадла, за да успява да изплаща дължимото и да не бъдат продадени на елфите.

За страната на елфите се носят сказания. Те са известни сред хората със своята жестокост и склонност да омайват смъртните. Абриела никога не би стъпила в техният свят, но съдбата я принуждава. Алчната им леля продава договора на Джас на тъмните елфи и те отвеждат сестра ѝ в най-зловещият двор. Бри се впуска в опасна игра и сключва няколко сделки в стремежа си да освободи малката си сестра.

Ако до този момент не сте се докоснали до шедьовъра на Джулия Куин “Бриджъртън”, то задължително потърсете поредицата. 

Действието на поредицата „Бриджъртън“ се развива между 1813 и 1827 г. и представлява колекция от осем романа, всеки от които представя едно от осемте деца на покойния виконт Бриджъртън: Антъни, Бенедикт, Колин, Дафни, Елоиза, Франческа, Грегъри и Хиацинт. 

Първоначално не си бях поставила за цел да напиша поредица от осем книги; в началото това щеше да бъде просто трилогия! Но читателите наистина се влюбиха в Бриджъртънови (и в мистериозната лейди Уистълдаун, чиито клюки „разказват“ първите четири книги) и аз също се влюбих в семейството.

Издателство Артлайн Шатра № 28

Дъщерята на Лунната богиня” от Су Лин Тан

В първата книга от поредицата “Дъщерята на Лунната богиня” проследяваме пътят на Син-ин в борбата й да освободи своята майка от вечният затвор на Луната. В историята се ще откриете изобилие от приключения, истории за безсмъртните, богове и магия, семейство и любов.

Син-ин е дъщерята на Лунната богиня и смъртният стрелец Хоу-и. С великите си подвизи баща й си спечелва еликсирът на безсмъртието от самият Небесен император. Но Чан-ъ е бременна и лекарите са сигурни, че при раждането тя ще загине заедно с бебето. Когато раждането започва и болките са по-силни от всякога, изплашена за бебето Чан-ъ изпива еликсирът на безсмъртието. Разярен заради предателството й към Хоу-и, Небесният император я осъжда на вечен затвор на Луната.

Издателство Noble Star Books Шатра № 53

“Шест алени жерава” от Елизабет Лим

Шиори’анма, единствената принцеса на Киата, има тайна. Във вените ѝ тече забранена магия. Тя успява да я прикрива добре, но в утрото на годежа ѝ нещата излизат от контрол. Отначало Шиори е доволна, че е пропуснала нежелания годеж и е отложила сватбата, но така привлича вниманието на мащехата си, Райкама.

Райкама, която също е магьосница, прогонва младата принцеса и превръща братята ѝ в жерави, като предупреждава Шиори, че ако проговори за това, с всеки изречен от нея звук един от братята ѝ ще умира.

Сама, бедна и безгласна, Шиори тръгва да търси братята си и разкрива мрачен заговор за превземане на трона. Само тя може да спаси кралството, но за да го стори, трябва да разчита единствено на една хартиена птичка, на един непостоянен дракон и на младежа, за когото е отказвала да се омъжи. И трябва да приеме магията си, която цял живот се е учила да потиска – каквото и да ѝ струва.

Ще се раздваме да ни споделите какво сте си закупили или да ни дадете препоръки. Можете да споделяте на нашата страница във Фейсбук или в Инстаграм, като ни отбележите @…..

Пожелаваме Ви приятни дни на Панаир на книгата 2023

Вашият коментар

Тодора Даскалова

Здравейте, казвам се Тодора, но вече известна като Дочка или Дочето. Имам две прекрасни дракончета вкъщи ( момчета на 5 и 7 години), които се старая да възпитам в любов към книгите. Като малка доста тарикатствах, когато имах задължителна литература от училище и сега се старая да се поправя. Обичам да чета фентъзи, сладките завършеци не са моето “нещо”. В една книга обичам да присъстват битки, интриги и изненади, които те разтърсват из основи. Ако ме хване параноя, че всички герои са предатели значи оценката ми ще бъде 5 звезди. В обобщение обичам да чета и, ако някой ден намеря начин това да ми е единственото занимание и да ми плащат затова :D значи съм попаднала в рая.