You are currently viewing Ревю на Kindle Paperwhite 2021 мнение, цена и характеристики

Ревю на Kindle Paperwhite 2021 мнение, цена и характеристики

Ревю на Kindle Paperwhite 2021

Съдържание:

Kindle е един от водещите производители на електронни четци в целият свят. Макар да е много силно разпространен в САЩ, потребителите в Европа все повече се интересуват от техните модели. Amazon Kindle Paperwhite е най-популярният електронен четец в света. През 2018г. От Kindle въведоха водоустойчивост на  моделите си Paperwhite. За ентусиастите, които желаят да го тестват по параметри устройството би трябвало да издържи до 1 час потопено до 2 метра в прясна вода и до 3 минути в солена. 

Екран

Нововъведението за устройството е по-големият екран, който нараства от 6 на 6,8 инча с резолюция 300 PPI, което не е типично за марката, понеже повечето им модели са с по-малкък размер. Paperwhite 2021 е снабден с E Ink Carta дисплей с резолюция от 1080 на 1430. Подсветката или осветеността на екрана също е претърпяла развитие и е по-ярка с около 10%.

Също така новият модел има възможност да се регулират нюансите на дисплея между синьо-бяло до жълто с помощта на два слайдера на дисплея. Можете да си синхронизирате промяната с часовника на четеца и вечер да четете на по-топли тонове за да си щадите очите. 

В главното меню ще откриете и опция за тъмен режим на екрана, която прави екрана черен, а текста оцветен в бяло.

Сред новостите на началният екран е икона, която Ви позволява много бързо да се прехвърлите към книгата, която четете. Също така, ако сте премахнали рекламите от устройството си при изключване се появява корицата.

От Kindle също са отделили време да сложат малко ред в библиотеката. Paperwhite 2021 групира заглавията от една серия под обща корица и много по-лесно можете да прегледате книгите си вместо да преминавате през целият списък, особено ако имате много качени електронни книги.

Функции

Всички стандартни функции и екстри на Amazon също са си тук. Когато сте в режим на четене на книга и задържите пръст върху дума Ви се отваря допълнителното меню за бележки и превод. От Kindle Ви дават възможност за превод на цяло изречение и то с много варианти на езиците.

За да активирате главното меню в режим четене трябва да натиснете в горният край на екрана и имате възможност дан се върнете на началният екран. От тук имате достъп до менюто за настройки и възможност да персонализиране на книгата. Тъчскрийна Ви позволява да сменяте размера на текста с два пръста подобно на същата функция на андроид смартфона Ви.

Интеграцията на Goodreads ви позволява да кажете на други хора какво е мнението Ви за книгата, която четете. 

Имате директна връзка с магазина на Amazon за книги и можете да си закупувате директно от устройството. В менюто на онлайн книжарницата имате възможност да се сдобиете и с аудио книги. Бъдете внимателни, когато правите покупки и четете внимателно описанието, защото много често към изданията върви и месечен абонамент към Amazon, който се подновява автоматично всеки месец.

Също така моделът е с възможност да се свързва с Wi-Fi мрежата  и можете да си сваляте книги без да се налага да го свързвате с компютър.

Paperwhite 2021 разполага с Bluetooth. Можете да си свържете устройството със безжични слушалки да си слушате аудио книгите навсякъде. Имате на разположение и функцията text-to-speach, която Ви чете на глас всяка книга, но е налична само за Английски език. За съжаление обаче моделът не разполага с вграден говорител и изход за слушалки. 

Памет в Kindle Paperwhite 2021

Базовият модел на Paperwhite 2021 е с 8GB вградена памет, но наличната за съхраняване на книги е около 6GB. Има вариант да ъпгрейтнете до модел Signature, който е по-скъп от базовият и е с някои подобрения в хардуера

Kindle Paperwhite 2021 работи много бързо. Впечатлява с бърза реакция на командите и тъчскрийна не лагва изобщо. Смяната на страниците е плавна без значение дали приплъзвате или просто почуквате по екрана.

Формати

Kindle Paperwhite 2021 е подходящ размер за четене на Manga и комикси. Моделът изпъква със своята бързина при смяната на страниците и дори има възможност за бърза смяна с задържане на пръста и приплъзване на ляво и дясно.

При работа с графичните издания Paperwhite работи много добре. Докато при манга нямате възможност с двойно кликане да приближите и увеличите картината, то при графичните имате тази екстра и тя е много удобна за разглеждане на страницата поле по поле.

Когато работите с PDF файлове можете да си водите бележки и да подчертавате части от текста. Тази функция работи само върху текст, който разпознава устройството, ако се опитате да подчертаете стилизирано заглавие няма да можете.

Батерия

Батерията на Paperwhite 2021 издържа до 10 седмици с едно зареждане. Ще забележите, че предвид големият екран е вероятно да го зареждате по-често от предният Ви модел Kindle и все пак не е драстична разликата. Понеже в комплекта Ви е включен USB зареждащ кабел, но нямате адаптер зареждането от лаптоп може да отнеме до 5 часа. Ако ползвате адаптер с 9W ще заредите устройството за около 3 часа.

Макар за появата на този модел Kindle се бавят цели 3 години, моделът не блести с много нововъведения. Все опак откъм бързина на работа и големина на екрана можете да откриете положителни страни в сравнение със старите модели. Ако сте любител на комиксите то този модел ще Ви бъде много по-удобен за четене понеже опитът показва, че екрани с големина около 7 инча са най-подходящи за тези четива.

Защо да изберем Kindle Paperwhite

  • Изцяло нов Kindle Paperwhite – сега с 6,8-инчов дисплей и по-тънки рамки, регулируема топла светлина, до 9 седмици живот на батерията и 20% по-бързо прелистване на страниците.
  • Създаден специално за четене – С дизайн с изпъкнала предна част и 300 ppi дисплей без отблясъци, който се чете като истинска хартия, дори при ярка слънчева светлина.
  • Повече книги на повече места – Съхранявайте хиляди заглавия, а след това ги вземете със себе си. Едно зареждане през USB-C стига за седмици, а не за часове.
  • Лесно за очите – Сега с регулируема топла светлина за промяна на оттенъка на екрана от бяло до кехлибарено.
  • Водоустойчиво четене – Създаден е да издържа на случайно потапяне във вода, така че можете да четете от плажа до банята.
  • Намерете нови истории – С Kindle Unlimited получавате неограничен достъп до над 2 милиона заглавия, хиляди аудиокниги и др.
  • Свободни ръце – Свържете се с абонамент за Audible и Bluetooth слушалки или високоговорители, за да слушате книгата си.

Ако търсите алтернатива на Kindle, можете да разгледате Kobo Libra 2

Характеристики на Kindle Paperwhite 2021:

Име на спецификациятаХарактеристика
Тип на дисплеяE-ink Монохромен
Разделителна способност на дисплея1200 x 1600
Размер на дисплея6.8 inch
Дълбочина на цвета16 нива на сивия цвят
Сензорен екранКапацитивен (мултисензорен)
Предна подсветкаДа
Вътрешна памет8 GB
БатерияLi-Ion, издържа до 9 седмици
Wi-FiДа
BluetoothДа
USB изходДа
ФорматиPDF, HTML, MOBI, AZW, JPEG, GIF, PNG, DOCX, AZW3, PRC, PMP, AAX
Размери174.2 x 124.6 x 8.1 mm
Тегло204 g
Предлагани цветовеЧерно
Защита от водаДа (IPX8)
В комплекта са включениЕлектронен четец, кабел USB Type-C, кратко ръководство, листовка с гаранционна карта

Ако все още се колебаете, можете да прочетете нашата класация за Електронен четец.

Ръководство на потребителя за Kindle Paperwhite 2021:

Още модели на производителя:

Ревю на Кindle Paperwhite 2018

Ревю на Kindle Paperwhite 2015

Ревю на Amazon Kindle Oasis 3 2019

Вашият коментар

Тодора Даскалова

Здравейте, казвам се Тодора, но вече известна като Дочка или Дочето. Имам две прекрасни дракончета вкъщи ( момчета на 5 и 7 години), които се старая да възпитам в любов към книгите. Като малка доста тарикатствах, когато имах задължителна литература от училище и сега се старая да се поправя. Обичам да чета фентъзи, сладките завършеци не са моето “нещо”. В една книга обичам да присъстват битки, интриги и изненади, които те разтърсват из основи. Ако ме хване параноя, че всички герои са предатели значи оценката ми ще бъде 5 звезди. В обобщение обичам да чета и, ако някой ден намеря начин това да ми е единственото занимание и да ми плащат затова :D значи съм попаднала в рая.