You are currently viewing Ревю на “Тези оплетени връзки“ от Лекси Райън
Ревю на “Тези оплетени връзки от Лекси Райън

Ревю на “Тези оплетени връзки“ от Лекси Райън

Книга: Тези оплетени връзки

Поредица: Тези лъжливи клетви книга 2

Автор: Лекси Райън

Тези оплетени връзки

Вълнуващото продължение на „Тези лъжливи клетви“

Бри се намира на кръстопът, а от нейния избор зависи бъдещето на Царството на феите. 

Докато в Тъмния двор бушува гражданска война, Бри се опитва да избере страна. Но как би могла да го направи? Всяка нейна крачка като че ли води към още повече страдания, но тя трябва да открие силата в себе си, за да намери своя път. 

Колкото повече Царството на феите бива разкъсвано отвътре, толкова по-ясно става, че пророчествата не лъжат и на Бри е отредено да изиграе съдбовна роля в бъдещето на тези магически земи. Независимо дали това ѝ харесва, или не…

“Тези оплетени връзки” е точно толкова оплетеното продължение на “Тези лъжливи клетви”, колкото можете да си представите от заглавието. Лекси Райън е усложнила до краен предел отношенията на главните действащи лица.

Светът на елфите

От векове дворовете на светлите и тъмните елфи се впримчени в непрестанна вражда. Бри се оказва ключова фигура в този конфликт. Годините, през които е била третирана като роб в светът на хората, дават сили на Бриана да иска по-добро бъдеще за тъмните елфи и най-вече децата им. Тя фокусира своята енергия да им помогне, твърдо решена да стои настрана от Себастиан.

Любовният триъгълник между Бриана, Себастиан и Финиан се заплита още повече след като обстоятелствата ги карат да работят заедно, за да спасят кралството на феите. Животът на Бри е в опасност, а силата на кралица Аря нараства с всеки изминал ден. Балансът на силите е разрушен и времето на героите изтича. Някой трябва да седне на трона на Маб.

Жестокият принц“ и „Двор от рози и бодли“ се срещат в това омагьосващо фентъзи.

Това определение е напълно вярно и достатъчно, за да придобиете представа какво Ви очаква. Докато първата книга “Тези лъжливи клетви” остави в мен едно приятно чувство за една лека история с доста приятни изненади в сюжета, не мога да кажа същото и за втората книга. “Тези оплетени връзки” прекалено много ми напомняше на книгите на Сара Дж. Маас и за мое съжаление беше прекалено предсказуема. Самият сюжет не е от най-оригиналните. Кралство изпаднало в беда, човешко момиче, което цял живот е било потискано, двама братя и двамата влюбени в нея, и разбира се тъмният се оказва героят. Лекси Райън е взела от Маас и Блек по нещичко и е заплела своят сюжет. 

Книгата е наистина лека и се чете много бързо, но на мен ми липсваше интригата. Ако не сте чели книгите на гореспоменатите авторки със сигурност ще откриете чар в историята на Бри. Не искам в никакъв случай да съм прекалено критична, защото историята си има своите интересни моменти. За мен беше важно да науча какво се случва след края на първата книга, което означава, че все пак авторката ме е впечатлила с разказа си. 

Моята оценка за “Тези оплетени връзки“ е три звезди.

Ако търсите лека книга, която съчетава магия, любов и сложни отношения, можете да се доверите на авторката Лекси Райън, че ще Ви предостави именно това. Определено авторката има потенциал и можем да очакваме нови изненади от нея. 

Издателство: Ибис

Вашият коментар

Тодора Даскалова

Здравейте, казвам се Тодора, но вече известна като Дочка или Дочето. Имам две прекрасни дракончета вкъщи ( момчета на 5 и 7 години), които се старая да възпитам в любов към книгите. Като малка доста тарикатствах, когато имах задължителна литература от училище и сега се старая да се поправя. Обичам да чета фентъзи, сладките завършеци не са моето “нещо”. В една книга обичам да присъстват битки, интриги и изненади, които те разтърсват из основи. Ако ме хване параноя, че всички герои са предатели значи оценката ми ще бъде 5 звезди. В обобщение обичам да чета и, ако някой ден намеря начин това да ми е единственото занимание и да ми плащат затова :D значи съм попаднала в рая.